fredag, mars 04, 2011

För det är ingen vanlig dag..

Har just ätit en av mina favoriträtter, Blöta! Det kan ju se lite grått och menlöst ut men åh så gott det är. Ingen annan i familjen håller dock med mig så det här får jag ha i fred helt och hållet.

Voliá! Allt som behövs för detta mästerverk. Bara att värma mjölk, i med tunnbrödet och låt det bli mjukt och lovely och sen en smörklick till det. Kanske man skulle ta och ställa upp i "Sveriges mästerkock"..
Och tänk inte ens på att använda något annat tunnbröd än Härnö tunnbröd. Det här är det enda goda tunnbrödet, alla dom andra smakar ju bränt.

Nä nu får det vara nog med matlagning. Idag är det Håkans födelsedag! Jag bakade just en tårtbotten som inte blev någon hit. Använde en silikonform och det bara totalfastnade =( Så nu blir det att svänga ihop en ny, i en gammal hederlig form.
Hade tänkt mig att vi skulle gå ut och äta ikväll, födelsedagsbarnet och jag. Kanske att vi går och hälsar på någon efteråt också. Janina har lovat att vara barnvakt. Hm, undrar bara vad jag ska ta på mig, skulle verkligen behöva nåt nytt snyggt. Men no no det blir inget nytt så länge extrafläbbet hänger kvar.
Håkans födelsedagspresent kom idag, det var ju riktigt bra. Namnbrickor till hans tre gitarrväskor. Svårt med presenter till dom flesta män. Dom vill aldrig ha roliga saker som smycken, kläder, inredningsprylar och parfymer. Bara svåra eller överdyra saker som verktyg, teknikprylar eller grejer till bilen. Oj vad jag är tacksam över att få vara kvinna, tycker det verkar så tråkigt att vara man.

Nä nu har jag bråttom..
Får bli en stresslista:
*Tårta
*Disk
*Plocka undan
*Slå in present
*Skriva kort
*Dammsuga
*Göra kalasigt (ja han kanske är nog så gammal för det men tjejerna tycker att det är absolut nödvändigt)
*Fina till mig själv

Ett och två!

2 kommentarer:

  1. Blöta! Mmm... En kulinarisk höjdare. Har dock inte provat på mjölk. Brukar ha buljong/skinkspad tillsammans med det fantastiska Släppträskbrödet och extrasaltat smör.

    SvaraRadera
  2. Jo jag vet ju att det är vanligare med buljongvarianten härikring. Men det är inte riktigt min grej. Släppträskbröd, vad är det? Till barndomsblötan serverades alltid ansjovis till men det gillar jag inte så därför blir det så här. Ingen kryddig "mat" precis men oj så GOTT =)

    SvaraRadera