I lördags köpte jag för första gången någonsin 70% mörk choklad. Det ska ju vara mycket nyttigare än ljus. Så jag tänkte testa det, för leva utan choklad går nog inte.. Har nyligt börja tycka det är rätt gott med en del mörk choklad, som jag f.ö har hatat hela livet. Tror det är ett gamlingssymtom. Lite fler grejer som jag har ogillat massor men numera tycker om är: grädde, paprika, champinjoner, majs, gravad lax, chili con carne, vin, melon, räkor, broccoli, mm. Det finns några grejer som jag fortfarande är liite tveksam till men funkar i små doser tex. falukorv, ananas, mandelmassa, lök, mörkt bröd, vitlök. Absoluta nej fortfarande är ärtsoppa, pölsa, oregano, koldolmar, prinskorv, kalvsylta, sill, avacado, blodmat, köttsoppa, ischoklad, anisbröd, rökt kött, te och kaffe (efter många tappra försök)


Dom här två testade jag. Den övre med mint var god men den undre med apelsin var inte riktigt min grej. Syster Sandra som var här tipsade om att man kan smälta chokladen och blanda ner vispad grädde för chokladmousse. Så det gjorde vi och jag kan bara säga att det blev kanongott! Sen så hade jag grädde till också. Men det blir rätt mastigt, så man behöver inte göra mycket.
Choklad är ju gott och mkt riktigt så måste man lära sig att äta mörk choklad . Det stämmer som du säger att vi är ju bara vana vid ljus.
SvaraRaderaPersonligen har jag alltid varit mer förtjust i mörk choklad och folk har tittat lite misstänksamt på mig. Tänk körsbär indränkta i likör överdragen med mörk choklad. DET är gott det. Men bor man i Brännis så får man bara gilla läget och vara utan.
Jo mörk choklad är nog nåt många måste prova flera gånger för att gilla. Men körsbär indränkta i likör.. =O Njaa, dit har jag en bit kvar =)
SvaraRaderaHaha vad kul att läsa någon fler som ratar mat :) alla klagar på att jag är så kräsen. Lök är mitt absoluta nejnej ifall det är i bitar, men det kan ge god smak i maten ändå. Räkor, pölsa, prinskorv och det där är också nejnej. Avokado har jag verkligen hatat men sedan testade jag att sätta tunna skivor på rostade och smörade mackor med massa citronpeppar på, det blev skitgott!! Testa!
SvaraRadera