tisdag, oktober 26, 2010

Några bilder från den gångna helgen..

Blommor från begravningen av Ivan på fredagsförmiddagen (se inlägget "En extra farfar")



På fredagskvällen fick vi gäster. Det var Anne, Mor & L-H, L-Hs syster Eva, hennes son Jakob och hennes kille Peter. Eva hade med sig en ovanlig och uppskattad gåbortpresent till mig. En fin oval sten att måla något på. Hon gör själv superfina stenar med djur och skogsmotiv på. Nu tyckte hon att jag också skulle få prova på att måla på sten =) Verkligen snällt, jag tror säkert att jag kommer gilla det!


Med våra kvällsgäster åt vi Mors oslagbara blåbärspaj med glass. Småtjejerna som inte är så jätteförtjusta i paj fick glass med dom nya lakritstillbehören. Lakritssåsen blev som en hård yta på glassen. Den var ok men inte mer än så, helt klart besviken.
Det blev föresten en riktigt trevlig och sen fredagskväll med mycket prat, både glädje och allvar efter morgonens begravning.



På lördagsmorgonen hämtade Hs pappa Bengt upp oss för en färd till Lycksele. Han skulle träffa en gammal barndomsvän och vi tänkte passa på att göra stan. Det enda jag riktigt var ute efter var skor till N men det var verkligen ett dåligt utbud. Det enda som fick följa med hem var två Barbor =) På Åhléns hade dom fått hem alla Barbapaporna, en hade vi sen förut. Det var ingen lätt uppgift att förklara för en 2-årig Loppa att hon kunde välja en nu och sen önska sig dom andra i julklapp.. Efter en hel del Loppatårar, en mamma med en klump i hjärtat och en kompromiss så fick två Barbavänner följa med oss hem.



Efter shoppingen var vi bjuden på middag hos Bengts vän. Det var SUPERGOD mat! Kött, biffar, kyckling, potatisgratäng, ris och en härlig sallad. Till efterrätt blev det en supergod äppelpaj med mandel och vaniljsås. Behöver jag säga att vi blev mätta... Det fanns en väldigt snäll hund där som M blev riktigt förtjust i.



På hemvägen från Lycksele åkte vi förbi ett riktigt häftigt ställe, kvarnen i Norsjövallen. Åh, vad jag gillar sådana här gamla hus. Skulle såå gärna ha velat gå in och titta!
Var så här i efterhand tvungen att söka lite info om kvarnen på nätet och hittade den här korta radiointervjun. Riktigt intressant!
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=2563&grupp=6383

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar